top of page

Flora terrestre

 

La vegetació està formada principalment per sotabosc essent característica la comunitat de coixinets espinosos o socarrells (Launaeenion cervicornis), i l'arbust endèmic Daphne rodriguezii, descobert pel naturalista Joan Joaquim Rodríguez Femenias.

 

El tamarell (Tamarix africana) és una altra planta bastant característica de l'illa. Es tracte d'una espècie d'arbust d'origen africà situat principalment a la platja d’Els Tamarells a la que dóna nom. Cada arbust pot arribar a adquirir una altura de 6 metres i un diàmetre d'1,3 metres, i en general els exemplars tenen més de 100 anys d'antiguitat. La distribució inicial d'aquests arbusts sembla que seguia la de dues fileres, però aquesta característica ha anat desapareixent amb els anys i l'alteració natural de les dunes.

A més, la platja d’Els Tamarells es caracteritza per espècies de primera línia: espinadella (Salsola kali), ravenissa de la mar (Cakile maritima), Suaeda spicata, i al seu darrere apareix una estreta sanefa de fenàs de platja (Elymus farctus) i altres plantes d’arena com el lliri de platja (Pancratium maritimum), a les quals prest s’afegeixen els joncs (Juncus acutus) i altres plantes que indiquen humitat al subsòl.

 

En canvi, a s’Arenal d’en Moro prenen més importància plantes habituals dels arenals com el fenàs de platja (Elymus farctus) o el borró (Ammophila arenaria), a més de les que ja han estat mencionades abans, a les quals se n’afegeixen d’altres com ara el carc marí (Eryngium maritimum), el lliri de platja (Pancratium maritimum), la campaneta de la mar (Calystegia soldanella) o la sempreviva (Helichrysum stoechas).

bottom of page